in Uncategorized

Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni!

Iza nas je još jedan uspješan projekt solidarnosti! Petero mladih su od 1.1.2022. pa do 30.6.2022. provodili projekt „Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni!“ financiran od sredstava Eurospke unije u sklopu “Europskih snaga solidarnosti”.

Cilj projekta je bio povećati inkluziju osoba s invaliditetom, odnosno kod naših najmlađih promijeniti perspektivu gledanja na osobe s invaliditetom kako bi podignuli svijest o osobama s invaliditetom te time pokrenuli razumijevanje za iste.

Aktivnosti koje smo provodili su uključivale radionice s djecom o različitim temama kao što su teme vezane za osobe koje su slijepe, koje pate od motoričkih poteškoća ili koje imaju poteškoće kao što su ADHD i disleksija. Važno nam je bilo djeci približiti ne samo poteškoće s kojima se osobe s invaliditetom nose, nego im približiti i osobe s invaliditetom kako bi osvijestili da čak i ako osoba ima različitih poteškoća ona je i dalje osoba i na takav način se moramo prema njoj i odnositi.

Osim pokretanja razumijevanja za osobe s invaliditetom kod djece i učenja nečeg novog, rezultat projekta je i priručnik namijenjen profesorima i stručnim suradnicima koji rade sa djecom, te žele provoditi radionice koje smo mi proveli s ciljem inkluzije osoba s invaliditetom.

U nastavku se nalazi priručnik koji možete pogledati klikom na poveznicu.

https://drive.google.com/file/d/1FY8u1AEENrsQFHjextMEWs9oa6rMPzn_/view?usp=sharing

Ukoliko želite da vam priručnik pošaljemo molim da se javite na aktivni.gradani2019@gmail.com

Projekt je dio programa “Europske snage solidarnosti” i sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Write a Comment

Comment