in Uncategorized

Završni transnacionalni sastanak unutar projekta “Outreach”

Od 13. do 15. studenog 2023. održan je posljednji transnacionalni sastanak partnera i susret za diseminaciju u Montpellieru, Francuska. Nakon dvije godine intenzivnog rada na projektu, približava se njegov kraj, a rezultati koje smo postigli izvanredni su.

Tijekom ovog dvogodišnjeg istraživanja fokusirali smo se na temu “outreach” u svakoj od zemalja partnerica, pružajući nam izvrsnu priliku da bolje upoznamo situaciju u svakoj od partnerskih država. Nažalost, Hrvatska nije zemlja koja se može pohvaliti razvijenim sustavom u ovom području. No, kroz ove dvije godine, pokrenute su određene inicijative, te smo saznali da postoje organizacije koje čine pionirske korake prema uspostavljanju sustava i metoda rada u području mladih koji su izvan sustava obrazovanja i tržišta rada. Tu se ubrajaju i mladi koji žive na marginama društva te se suočavaju s različitim problemima poput ovisnosti, zlostavljanja i slično.

Jedan od najznačajnijih uspjeha u Hrvatskoj je podizanje svijesti o ovoj problematiki. Imamo stručnjake s dugogodišnjim iskustvom rada s mladima izvan obrazovnog sustava i bez zaposlenja, koji često ostaju nevidljivi u sustavu. Stoga nedostaje metodologija i tehnike za njihovo identificiranje te uspostavljanje potrebnih odnosa kako bi se mogao nastaviti rad s njima.

Kroz ovaj projekt stvorili smo priručnik namijenjen socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima i ostalim stručnjacima koji rade s mladima. Priručnik ima za cilj pružiti različite metode i alate koji će pomoći kako profesionalcima koji tek ulaze u područje rada s mladima, tako i onima s iskustvom, olakšavajući im rad i pružajući podršku u njihovom djelovanju s mladima.

Vjerujemo da završetak ovog projekta za nas i ostale partnerske organizacije nije kraj rada na ovoj temi, nego novi početak za nove suradnje i projekte!

Write a Comment

Comment